Werkvorm aanpassen? Wijzigingsverzoek indienen!

Als je met behoud van accreditatie de werkvorm wilt wijzigen van klassikaal naar (gedeeltelijk) online, dan kun je (moet je) een wijzigingsverzoek indienen. Dit is kosteloos.

We krijgen veel vragen over het, al dan niet tijdelijk, aanpassen van klassikale scholing naar online varianten. Ons advies is om dit zorgvuldig aan te pakken, ook online moet de scholing aan onze criteria voldoen. Als je je fysieke training (gedeeltelijk) online wilt gaan aanbieden, dan kun je de wijziging van de werkvorm door ons laten goedkeuren, zodat je accreditatie geldig blijft.

Je moet hiervoor een wijzigingsverzoek indienen. Dit doe je in PE-online in het betreffende 'dossier' met een Vraag/Antwoord bericht. De beoordeling van het wijzigingsverzoek is kosteloos. Het besluit krijg je zo spoedig mogelijk via Vraag/Antwoord.

Let op: Er is een verschil tussen e-learning (individueel) en online leren (virtuele klas). Bij e-learning is geen trainer of docent betrokken en het kan op ieder gewenst moment plaatsvinden. Leren in een virtuele klas, vindt plaats op een datum/tijdstip en er is interactie met een trainer.

Als je nascholing met fysieke bijeenkomsten gaat omzetten naar individuele e-learning, dan geldt dat in PE-online als een ander soort scholing waarvoor opnieuw accreditatie aangevraagd moet worden. 
Wijzig je een fysieke groepsbijeenkomst naar een virtuele klas, dan kan het via een wijzigingsverzoek.

Voor vragen hierover kan je terecht bij Marjolein en Patricia.