Uitvoeringsdata invoeren

De uitvoeringsdata van nascholing met bijeenkomsten zijn zichtbaar in het opleidingen overzicht in PE-online. De nascholingsaanbieder zet deze data in PE-online.

Uitvoeringsdata invoeren
Voor nascholing met bijeenkomst(en), geldt dat iedere uitvoering van de nascholing in PE-online geplaatst moet worden (Keurmerkregeling art. 4.5). De uitvoeringsdata staan dan in het SANA online opleidingen overzicht. Door uitvoeringsdata toe te voegen, wordt de nascholing zichtbaar voor potentiele deelnemers. Dit geldt natuurlijk niet voor e-learning/individuele scholing. Deze zijn op een zelfgekozen moment te volgen en staan daarom in een aparte lijst op alfabet.

Kies in het PE-online menu voor ‘Cursusbeheer’ en klik op de betreffende cursus. Ga naar ‘uitvoeringsgegevens’ onder in het scherm en klik daar op ‘uitvoeringen beheren’. Klik in dit scherm op het wijzig-icoon om de start-einddatum te veranderen. In dit scherm kan ook een locatie toegevoegd worden. Klik op “opslaan” om de wijziging op te slaan. Als er meerdere uitvoeringen zijn, kan in het scherm met uitvoeringen geklikt worden op “uitvoering toevoegen”.

Klik hier voor een uitleg van PE-online zelf over 'Uitvoeringen' en 'Bijeenkomsten'

Tips
Let op dat een cursus van 1 dag start en eindigt op dezelfde datum. Wordt deze cursus vaker georganiseerd, dan voegt u een nieuwe uitvoering toe in het systeem. U dient alle uitvoeringen toe te voegen die u hebt georganiseerd en gaat organiseren. 

U kunt onjuiste uitvoeringen of uitvoeringen die niet doorgaan verwijderen als er minstens één andere uitvoering blijft staan. U kunt geen uitvoeringen toevoegen na de einddatum van de accreditatietermijn.

Certificaat afgeven in plaats van presentie invoeren
De wijze waarop de punten aan het portfolio toegevoegd kunnen worden, is in 2017 door KABIZ veranderd. Apothekersassistenten die bij het KA geregistreerd zijn, voeren dit zelf in, in het eigen portfolio/dossier, na afronding van de nascholingsactiviteit. Daarbij dient een bewijs van deelname (=certificaat) toegevoegd te worden. De accreditatiepunten worden vervolgens integraal toegekend. 

Klik hier voor de instructie voor KA geregistreerde apothekersassistenten (pdf).